Index

Samenvatting
Inleiding
Gezondheid
Lichttherapie
Detoxen

Heat Shock Protein
Ziekte of blessure
Sport prestaties
Technische data Sauna sessie voor maar  € 12,- Ga naar Prijzen voor het boeken van een sessie!

Wat doet een sauna voor jou

Ontspanning
Sauna geeft je allereerst een heerlijk moment van ontspanning. Een half uurtje privé genieten van de warmte in een fijne houten omgeving laat je helemaal tot rust komen.

Uiteraard is het niet voor iedereen even makkelijk om helemaal te ontspannen alsof je op vakantie aan het strand ligt, maar het is wetenschappelijk bewezen dat de uitwerking van de warmte ervoor zorgt dat zelfs depressies verminderen.

Depressie
Ben je depressief, gun jezelf dan regelmatig een sauna sessie om even tot rust te komen, je lichaam te bevorderen en je depressie te verlichten.

Sport prestaties
Sporters zullen merken dat regelmatige sauna sessies hun prestaties verbeteren en de spieren sneller herstellen door de aanmaak van HSP

Detoxen
Door de dieptewerking van infrarood zul je toxines zoals metalen en bisphenol-A uitzweten die bij gewoon zweten in het lichaam blijven zitten

In 30 minuten resultaat!

 

Ondanks er veel bewezen is over de positieve effecten van alle soorten sauna’s hebben wij gekozen voor een infrarood sauna omdat deze de meest interessante positieve effecten heeft op het lichaam en makkelijker te verdragen is voor mensen die snel benauwd worden in warme vochtige situaties omdat een infrarood sauna niet vochtig wordt.

Sauna sessies veranderen de manier waarop je metaboliseert, de manier waarop je spieren bouwt en vet verbrand. Gebruik maken van een sauna zorgt voor hyperthermische conditionering, wat in feite betekent dat je je lichaam laat wennen aan extreme warmte zonder lichamelijke activiteit.

De meest bekende verandering die sauna verzorgt is het verbeteren van de bloed doorstroming en het verhogen van bloedplasma volume. Maar laatste jaren is er heel interessante informatie uit onderzoeken gekomen over een fenomeen genaamd Heat Shock Protein ( hitte stress eiwitten , HSP ). Deze eiwitten komen voor in alle cellen van je lichaam en beschermen je lichaam en de cellen tegen hitte. HSP beschermt en stabiliseert ook het vouwen en ontvouwen van andere eiwitten in de cellen in hoge temperaturen.


Wat heeft dat nu te doen met gezondheid?

Een gepubliceerd  onderzoek waarin mensen getest werden in zowel hitte als normale temperaturen op verschillende dagen wees uit dat in de periodes van hitte de lichaamstemperatuur met 0.8 graden celcius omhoog ging en de hartslag omhoog, wat uiteraard voor vetverbranding zorgt, de bloeddruk omlaag ging EN een stofje genaamd norepinephrine ( noradrenaline ) met 58% omhoog ging. Dit hormoon verzorgt de mogelijkheid voor je lichaam om vetzuren te gebruiken wat wederom de vetverbranding stimuleert.
Daarnaast werd bevonden dat het bovengenoemde HSP met 53,9% verhoogde.

Sauna kan uw ontspanning bevorderen en helpt mee depressie te voorkomen of verlichten. Mensen komen meer en meer in aanraking met factoren van stress, bijvoorbeeld sociale druk, tijdgebrek, negatieve berichten van het nieuws, werk verplichtingen, maar ook minder zichtbare factoren als smartphone stress en de spanningen van geluiden en beelden van bepaalde tv series, films en spellen.
Ook krijgen steeds meer mensen een verlaagd zelfbeeld door media en social media. Denk hierbij aan "het beeld van perfectie" die tijdschriften en tv reclames ons bieden en de constante blootstelling aan foto's op social media die "doen lijken" of andere mensen een beter of leuker of rijker leven hebben en meer geliefd zijn. Hierdoor is er een enorme toename aan depressie ontstaan. Regelmatig een sessie lichttherapie en of sauna helpt je mee te ontsnappen aan deze factoren van stress.


Helpt bij:
Hartproblemen en hartaanvallen voorkomen


Infrarood sauna en infrarood lichttherapie
Infrarood sauna en infrarood lichttherapie vullen elkaar perfect aan. Meer over de voordelen en verschillen van infrarood lichttherapie op deze pagina.

Detoxen

Testen uitgevoerd op het zweet van mensen die uit een infrarood sauna komen tonen de aanwezigheid van zware metalen en plastics (Bisphenol-A BPA) wat het bewijs levert dat infrarood sauna je lichaam detoxt van deze stoffen die niet in het lichaam thuis horen.

Heat Shock Protein

Gezien HSP het vouwen van de eiwitten in je cellen stabiliseert zorgt het ervoor dat herstel en ook spierherstel na fitness of andere activiteiten versnelt. Zo zorgt het er ook voor dat je cellen alle nutrienten uit je voeding beter gebruiken EN trekt HSP aminozuren aan op de plekken waar je spierschade hebt opgelopen waardoor spiergroei versnelt. HSP beschermt dus je spieren tegen spierschade en herstelt spierschade sneller.

 

Spierafbraak door ziekte of blessure

HSP zorgt door alle genoemde eigenschappen zelfs tegen spierafbraak. Dit betekent dus als je stil komt te zitten door een chronische aandoening of zware blessure, dat regelmatig in de sauna gaan zorgt dat je spieren significant minder afbreken. Zo behoud je zo lang mogelijk je spierkracht.

 

Energie gebruik bij hoge inspanning

Onderzoek waarin sporters blootgesteld waren aan extreme hitte wijst uit dat een lichaam na deze blootstelling 40 tot 50% minder energie nodig heeft om dezelfde prestaties te leveren. Beeld je eens in wat je allemaal kunt doen met die 50% extra energie!
Rode bloedcellen
Door betere doorstroming van het bloed en de hogere rode bloedlichaampjes concentratie (7,8% hoger) is gebleken dat duursporters die 2 maal in de week 30 minuten in de sauna gaan tot wel  32% langer kunnen presteren.

Technische Data

http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.125.5541&rep=rep1&type=pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312275/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3255175/
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1748-1716.1986.tb08000.x
https://www.jstage.jst.go.jp/article/jpfsm/6/3/6_151/_pdf/-char/en
https://www.hindawi.com/journals/ad/2012/502813/


© Healthlogics. All Rights Reserved.
Adres: Ferdinand Bolstraat 2, 5753 BL Deurne
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06 24925740